Wat is Lean Body Mass?

Je Lean body mass is het aantal gewicht wat je met je meedraagt dat niet uit vet bestaat. De Lean Body Mass is dus een meting van je spiermassa, organen, botten en water. Zeker voor bodybuilders is dit erg belangrijke informatie, omdat zij graag in gewicht willen afvallen zonder dat zij aan Lean Body Mass inleveren.

De Lean Body Mass heeft dus een nauw verband met het vetpercentage, maar het wil echter niet zeggen dat een hoger Lean Body Mass voor een lager vetpercentage zorgt of andersom. Uiteindelijk is het de kunst om een zo laag mogelijk vetpercentage te hebben en een zo hoog mogelijke Lean Body Mass. Wanneer je hiervoor wil trainen met je zogenaamd aan het droogtrainen.

Wil je graag je Lean Body Mass kunnen meten om een zo hoog mogelijk rendement uit je trainingen te halen? Dan is de Fitbit Aria in combinatie met een Fitbit activity tracker of sporthorloge zeker een aanrader. Met deze apparaten heb je precies inzichtelijk hoe je sport en wat het effect daarvan is op je dagelijkse leven en sportprestaties.