Polar M400

De Polar M400 is een GPS-sporthorloge en activity tracker. Het sporthorloge is waterdicht, heeft erg veel functionaliteiten en is ideaal voor de actieve (duur)sporter. Daarnaast spoort hij je gedurende de dag aan om te bewegen wanneer je al een tijdje niet meer bewogen hebt.

Hieronder zullen we alle eigenschappen van de Polar M400 uitvoerig behandelen. Geen zin om te lezen? In onderstaand filmpje kun je precies zien wat je allemaal met de M400 kunt!

GPS

De Polar M400 heeft een ingebouwde GPS, waardoor hij precies de afstand, snelheid en hoogte volgt. Dankzij de GPS kun je erg precies berekenen wat je looptempo is geweest. Daarnaast heeft de GPS nog een extra functionaliteit, namelijk de “Back to start”-functie. Met deze functie kun je zorgeloos een kant op met bijvoorbeeld hardlopen, omdat de Polar M400 je altijd weer de juiste route naar huis weet te geven.

Notificaties

Met de Polar M400 ben je altijd op de hoogte. Door hem met je smartphone te koppelen krijg je meldingen van inkomende telefoongesprekken, berichten en social media-berichten. Zo kun je tijdens je workout zien of iemand je nodig heeft en beslissen of je wil reageren of niet. Zelfs wanneer je je telefoon niet bij de hand hebt kun je de inkomende berichten op het beeldscherm van je sporthorloge zien en ook meldingen vanuit je agenda worden getoond. De Polar M400 doet als sporthorloge dus niet onder voor een normale smartwatch.

Overige functionaliteiten

Net als met de andere Polar sporthorloges en activity trackers worden alle dagelijkse activiteiten, je trainingen en slaap gemeten en gesynchroniseerd met de Polar Flow app. Op deze manier heb je via de app direct inzicht in alle relevante statistieken die je helpen je doelen te bereiken.

Hartslagmeter

Samen met de Polar H7 kan de Polar M400 je hartslag meten, ook gedurende een training. Dit is erg handig als je je trainingen wil verbeteren. Hartslagtraining is namelijk één van de meest effectieve trainingsmethoden die er zijn, omdat je zo kunt prestaties kunt neerzetten die maximaal mogelijk zijn met jouw lichaam. Uiteraard kun je maximum verleggen door te trainen met hartslagmeter, waardoor je steeds dieper kunt gaan.

Conclusie

De Polar M400 is een complete fitnesswatch voor de actieve sporter die een alles-in-1 sporthorloge wil. Je kunt met de Polar M400 niet alleen je dagelijkse activiteit (stappen, calorieën, afstand en slaap) meten, maar ook bijvoorbeeld je hartslag tijdens een intensieve training. Dankzij de koppeling met Polar Flow wordt alles inzichtelijk gemaakt en met de ingebouwde GPS kun je alle kanten op tijdens je hardloop- of fietssessies.