Polar Loop

De Polar Loop is een activity tracker waarmee je je o.a. je stappen, calorieën en slaap kunt meten. Naast de Loop is er ook de Loop 2 en Loop Crystal. Hieronder zullen we eerst alle functies bespreken die deze drie activity trackers gemeen hebben. Daarna zullen we de overige functies van de Polar Loop 2 en Polar Loop Crystal afzonderlijk bespreken.

Activiteitsdoel

De Loop is een slimme activity tracker waarmee je activiteitsdoelen kunt stellen en behalen. Het polsbandje bevat een activiteitsdoelbalk waarmee je activiteit per dag inzichtelijk wordt gemaakt. Zo kun je precies zien of je op de goede weg bent of niet. De Loop werkt dus erg motiverend, omdat je met een simpele blik kunt zien hoe ver je verwijderd bent van het doel dat je jezelf die dag hebt gesteld.

De Loop maakt onderscheid tussen vijf intensiteitniveaus. Dit zijn de niveaus rusten, zitten, lage activiteit, gemiddelde activiteit en hoge activiteit. Hieronder kun je de verschillende intensiteitniveaus zien en wat daarmee door Polar wordt bedoeld:

  • Rusten: Slapen en liggen.
  • Zitten: Zitten en andere passieve activiteiten.
  • Lage activiteit: Staan en lichte huishoudelijke activiteiten.
  • Gemiddelde activiteit: Wandelen en andere gemiddelde activiteiten.
  • Hoge activiteit: Joggen, hardlopen en andere sporten.

Functies van de Polar Loop

Hoewel de Polar Loop op een simpel polsbandje lijkt, heeft deze activity tracker een heleboel functies die je kunt gebruiken bij het behalen van je doelen. Als je jezelf ten doel hebt gesteld dat je bijvoorbeeld meer wil bewegen, dan is deze activity tracker superhandig. Hij geeft namelijk een waarschuwing als je langer dan 55 minuten stilzit. Dit helpt je ook direct bij het behalen van je activiteitsdoelen die je je iedere dag kunt stellen. Al je activiteiten en interessante informatie (bijvoorbeeld aantal stappen en calorieën) worden inzichtelijk gemaakt in de Flow app. Zelfs je slaapritme is bij te houden in deze app, omdat de Polar Loop bijhoudt hoe goed je slaapt iedere nacht. In onderstaande video wordt inzichtelijk gemaakt hoe alle fucnties van de Loop je dagelijks leven meten.

Polar Loop 2

De Polar Loop 2 is een stuk geavanceerder dan de Loop. Uiteraard behoudt de Loop 2 dezelfde functionaliteiten, maar zijn er ook een paar belangrijke nieuwe functionaliteiten te benoemen.

Notificaties en Wekker

Zo kun je de Loop 2 instellen dat hij gaat trillen als je notificaties binnenkrijgt als telefoongesprekken en social media, tekst of kalender berichten. Daarnaast kun je door deze trilling ook stil gewekt worden, omdat de Loop 2 ook als wekker kan functioneren.

Naast deze belangrijke vernieuwing is de Polar 2 ook een stuk prettiger om te dragen en is hij waterdicht. In onderstaand filmpje kun je alle functies van de Loop 2 nog eens rustig bekijken.

Polar Loop Crystal

Zoals de naam al zegt is de Polar Loop Crystal een verfraaide uitvoering van de Loop 2. De Polar Crystal bevat dezelfde functionaliteiten als de Loop 2. Echter is deze tracker verfraaid met kristallen van Swarovski. Hij is hierdoor een stuk eleganter, waardoor hij zeker voor de dames onder ons een stuk aantrekkelijker is om te dragen. Benieuwd naar hoe de Crystal er precies uitziet? Hieronder een leuke impressie!