Fitbit Zip

De Fitbit Zip is een simpel apparaat waarmee je je dagelijkse bezigheden kunt meten. Het is een klein apparaat dat makkelijk in je broekzak past, maar je kunt het bijvoorbeeld ook simpel bevestigen aan je riem of bh-bandje. Dit handige apparaat meet dus precies wat je wil weten zonder dat het erg opvalt voor anderen.

Wat meet de Fitbit Zip?

De tracker meet de volgende activiteiten:

  • De Zip heeft een knoopcelbatterij
  • Hij kan het aantal stappen meten dat je hebt gemaakt die dag
  • Je kunt de totaal afgelegde afstand per dag meten
  • Je kunt het aantal verbrande calorieën meten per dag
  • Je kunt zien hoeveel minuten je per dag actief bent geweest

Statistieken

Ondanks dat de Fitbit Zip er compact is, kun je er dus erg handige informatie uit halen. Wat het bijzonder maakt is dat je met een simpele aanraking van het scherm direct de statistieken van die dag en de tijd kunt zien. Door het beeldscherm te ‘tappen’ kun je de informatie achtereenvolgens zien. Daarnaast geeft de lach van de smiley zien hoe erg je je verbetert qua activiteit.

Koppeling met andere apparaten

Fitbit Zipp synchroniseert de dagelijkse statistieken naar je computer en meer dan 150 smartphones. In de app kun je vervolgens overzichtelijke statistieken vinden van je dagelijkse bezigheden en wat de verschillen zijn met andere dagen.

Andere bijzonderheden

De Fitbit Zip heeft een vervangbare horlogebatterij die ongeveer 6 maanden meegaat zonder dat je hem moet opladen. Daarnaast is hij spatwaterbestendig. Je hoeft je dus niet druk te maken tijdens het intensief sporten dat je zweet de tracker te nat maakt.

Meer weten over de Zip? Bekijk dan dit filmpje!