Fitbit Charge HR

De Fitbit Charge HR is niet alleen een activity tracker, maar ook een hartslagmeter. Net zoals de andere activity trackers van Fitbit kun je de statistieken synchroniseren naar je app en is hij spatwaterbestendig. De Charge HR heeft in zijn geval een accuduur van 5 dagen of meer.

De Charge HR heeft de volgende eigenschappen:

  • De batterijduur is 5 dagen
  • De Charge HR kan het aantal stappen meten dat je hebt gemaakt die dag
  • Je kunt de totaal afgelegde afstand per dag meten
  • Je kunt het aantal trappen dat je hebt gelopen meten
  • Je kunt het aantal verbrande calorieën meten per dag
  • Je kunt zien hoeveel minuten je per dag actief bent geweest
  • De Charge HR bevat een wekker met trilfunctie, zodat je rustig wakker wordt zonder je partner te wekken.
  • Het kunt met deze sporthorloge ook je hartslag meten
  • Je kunt alle statistieken van je workouts terugkijken in je app

Wil je meer weten over de Charge HR? Bekijk hier ook de review van CoolBlue, waarin precies wordt uitgelegd wat je allemaal kunt met dit geavanceerde sporthorloge!

Hartslagmeter

Het meest bijzondere van dit sporthorloge is dat hij automatisch je hartslag meet gedurende een workout. Hiermee is de Charge HR ook een stuk beter in staat  om het aantal verbrande calorieën te meten en je training te optimaliseren. Je kunt namelijk precies zijn hoe ver je van je maximale presteert. De Fitbit Charge HR is dus van een echte toegevoegde tijdens het hardlopen, omdat je eindelijk verlost bent van de oncomfortabele band die je normaliter om je borst vastmaakt. Je hartslag meten kun je doen via de app met PurePulse. Lees hier meer over PurePulse.

Real Time statistieken

Naast de hartslag kun je dus ook tal van andere dingen meten met de Fitbit Charge HR. Niet alleen de dagelijkse activiteiten, maar ook bijvoorbeeld de snelheid en afstand van je workout. Dit soort informatie kun je bekijken in de app (meer informatie over de Fitbit App). Met de Fitbit Charge HR kun je overigens ook real time statistieken zien tijdens je workout. Dit was met zijn voorgangers nog niet mogelijk.

Inkomende oproepen en Slaap

Net als bij de Charge kun je ook met de Charge HR inkomende oproepen zien binnenkomen op het OLED-display van het polsbandje. Daarnaast kun je op het scherm ook de statistieken van die dag en de tijd bekijken. Net als de Charge en Alta kun je met de Charge HR ook je slaap meten en gewekt worden door trilling door de wekker in te stellen.